• Wat is Pinetonina?

  Pinetonina™ is een fytocomplex dat de kwaliteit van slaap kan verbeteren en stress verlagen. Het fytocomplex bestaat uit meerdere essentiële oliën voor een groot deel afkomstig van lavendelsoorten.

 • Wat zijn essentiële oliën?

  Essentiële oliën worden ook wel aromatische of etherische oliën genoemd. Essentiële oliën zijn van 100% natuurlijke oorsprong en zijn afkomstig van geurige planten. Elke soort olie bezit specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen.

 • Geconcentreerd: 50%

  Essentiële oliën zijn uiterst geconcentreerd: gemiddeld is er 100 kilogram van een plant nodig om 1 liter essentiële olie te produceren. In onze apotheek verdunnen we de Pinetonina™ tot een 50% oplossing. Benzalkonium is als conserveermiddel toegevoegd. Op de verpakking staan alle ingrediënten vermeld.

 • Waarom in een neusspray?

  Door Pinetonina™ als neusspray te gebruiken, vindt er via het neusslijmvlies een effect plaats op het centrale zenuwstelsel, waarmee de activiteit van bepaalde neurotransmittors wordt geregeld. Eén van de belangrijkste neurotransmittors is glutamaat.

 • Zoektocht naar zen

  Ontspanning voor lichaam en geest, dat is wat we allemaal graag zouden ervaren, maar niet altijd hebben we de ideale flow te pakken. Zeker niet in de hectische samenleving waarin we tegenwoordig leven. Pinetonina™ kan net dat extra steuntje in de rug zijn. Het vervangt niet de behandeling met geneesmiddelen, maar kan die wel aanvullen.

 • Gebruiksinstructies Pinetonina™

  We adviseren volwassenen 1 tot 2 maal per dag Pinetonina™ te sprayen in beide neusgaten.

 • Hersengolven: α of β?

  Onze hersenen kunnen golven produceren, zoals α of β golven.
  α golven zijn gerelateerd aan ontspanning en β golven aan het overlevingsmechanisme van de mens. Bij angst, stress en agressie produceren de hersenen meestal meer β golven. Onderzoek onder 30 vrijwilligers toonde na 15 dagen gebruik van Pinetonina™ een verhoging in de frequentie van de α golven en een verlaging in frequentie van de β golven.