•  

  Anti-aging, Healthy Aging, Bio-identical Hormone Replacement Therapy (B-HRT)

  Er is veel aandacht voor hormonale substitutietherapieën (HST). Het is onder andere een bewezen therapie die bijvoorbeeld overgangsklachten effectief kan bestrijden. HST kent kent ook toepassingen om het verouderingsproces bij zowel mannen als vrouwen te remmen. Het is ook meer bekend onder termen als Healthy aging, Longevity, Bio-identical hormone replacement therapy (BHRT).

  Bio-identieke hormonen

   

  Bio-identieke hormonen zijn hormonen die dezelfde chemische structuur hebben als de hormonen die door ons eigen lichaam worden aangemaakt. Dit in tegenstelling tot synthetische hormonen, waarvan de structuur weliswaar lijkt op de hormonen die van nature door het lichaam worden aangemaakt, maar niet hetzelfde zijn. Bio-identieke middelen zijn geen homeopatische middelen maar geneesmiddelen die alleen op recept terhand worden gesteld nadat medicatiecontrole is uitgevoerd in onze apotheek. Bio-identieke hormoonsuppletie kan worden ingezet bij de behandeling van mannen en vrouwen wanneer hormoonspiegels zakken of in disbalans komen.

  Apotheekbereidingen

  Als een gestandaardiseerd handelsproduct niet voldoende uitkomst biedt voor een patiënt, kan er gekozen worden voor een gepersonaliseerde apotheekbereiding. Infinity Pharma biedt een breed aanbod van kant-en-klare bereidingen voor een behandeling met bio-identieke hormonen. Veelal met transdermale toediening om het first-pass-effect (afbraak in darmwand en lever) te vermijden. Ook biedt onze gespecialiseerde bereidingsapotheek de mogelijkheid om het middel aan te passen aan de specifieke behoefte van een enkele patiënt.

   

  Het gebruik van farmaceutische vehikels vereenvoudigt het bereidingsproces en verhoogt de kwaliteit van onze apotheekbereidingen. Daarvoor maken wij gebruik van de verschillende transdermale farmaceutische crèmebasissen. Deze basissen beschikken over een bewezen transdermale penetratie, een zeer snelle absorptie en ze bevatten huidvriendelijke ingredënten, geen parfums en parabenen:

  • Pentravan® - transdermale crèmebasis geschikt voor het bereiden van verschillende transdermale crèmes.
  • Fitalite® - topicale crèmebasis is tevens zeer geschikt voor het bereiden van hormoonpreparaten.
 •  

   

  Farmaceutische grondstoffen

  Voor het bereiden van hormoonpreparaten wordt gebruik gemaakt van farmaceutische grondstoffen. Deze grondstoffen voldoen aan de eisen die worden gesteld bij het bereiden van geneesmiddelen.

  Product aanvragen?

  Geneesmiddelen worden door uw arts voorgeschreven. Neem daarvoor contact op met uw specialist, kliniek of huisarts.

   

  Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u een product aanvragen? Stuur dan direct een mail naar assistent@infinitypharma.com.

 •